Jdi na obsah Jdi na menu
 

5 nejhorších mužských vlastností

15. 1. 2012

5 nejhorších mužských vlastností

V jistém ohledu zůstávají muži pořád malými kluky

Dala byste někdy prázdný obal od salámu zpátky do ledničky? Pohodila byste v obýváku svoje kalhotky? Vyjedla byste lednici, aniž by vás napadlo, že váš partner by si třeba také něco dal? Nejspíš ne. Tohle jsou totiž ryze mužské speciality! A my ženy tyhle „neřesti" nenávidíme! Co nás na chlapech štve nejvíc? Tady je naše pětka jejich nejhorších vlastností.

Na tohle pozor pánové! Jakkoli vás milujeme, jsou věci, které nesneseme! Nad spoustou vašich nedostatků se přeneseme (říká se to těžko, ale ani my nejsme bez chyby), ale těchto pět vašich hrozných vlastností vážně nenávidíme!

1. Povýšenost: Syndrom „pána tvorstva“

„Miláčku, vždyť tě ten válečný dokument nemůže bavit. Skoč pro ty chipsy a nalej mi pivo, prosím,“ pohladí vás něžně po rameni a ani mu nedochází, že vás právě deklasoval do role kuchtičky, kterou nemůže bavit nic jiného než romantické komedie. Kde vzali muži tu mylnou představu, že chlap je automaticky ten silnější, chytřejší, ten, co živí rodinu a zasluhuje za to řádnou dávku obdivu? Podle odborníků to je jakýsi zakořeněný pocit z minulosti, kdy to možná tak fungovalo. Ale proboha pánové, doba se už změnila, ženy jsou v politice, řídí velké podniky a dokonce hrají i hokej!

2. Sebestřednost: Mužská nemoc na sedm

Tuhle vtipnou hádanku o „rýmičce“ zná nejspíš každá žena. Jenže ono nejde ani tak o vtip, ani tak o bolestínství, jako o sebestřednost. Fňukání nad sebemenší bolístkou je totiž jen jejím projevem. Řada mužů má pocit, že právě ta jejich rýma je tou nejhorší na světě, že nikdo nemá horšího šéfa než oni a že žehlit jejich košile je vlastně pocta. Ta mužská sebestřednost, pocit, že kolem nich se točí svět, že oni jsou středem všehomíra, ta nás ženy dokáže pěkně vytočit!

3. Sobectví: I sebevětší gentleman občas ujede

Je to skoro schizofrenní! V jednu chvíli máme doma gentlemana, co by nám snesl modré z nebe, a během vteřiny sobce první kategorie. Vrátí se z práce a místo pozdravu se objímá s lednicí. A bez okolků sní poslední housku a dva plátky šunky, které tam zbyly. A co jeho žena? Ta nemá hlad? To ho samozřejmě ani nenapadne! Bojuje o poslední sousto a mění se v šelmu. „Když nejsou uspokojeny základní lidské potřeby, tedy i jídlo, jsme ve stresu a podle toho se i chováme. V tu chvíli platí principy, které jinak muž gentleman nezná a jsou mu cizí,“ vysvětluje psycholožka Lenka Čadová. Ale přeci jen naši milí muži, žijeme v moderní době, vše se dá koupit a objednat. V šelmu se raději změňte v ložnici, nikoli v kuchyni!

4. Bordelář: Hygienické „přestupky“ dnes a denně

Zvednuté prkénko, ponožky pohozené v koutě, vousy v umyvadle či prázdný obal od sýru v lednici. To není nepořádek, to jsou jen malichernosti. Tedy alespoň z mužského pohledu. My ale tuto neschopnost vyhodit něco do odpadkového (či prádelního) koše nebo otočit kohoutkem, nenávidíme. Podle odborníků je to bohužel dáno geneticky. Zatímco ženy si za tisíciletí, co pečovaly o rodinný krb, vypěstovaly „tykadla na pořádek“, muži jsou v tomto ohledu na úrovni neandrtálce.

S nepořádkem si muži hlavu nelámou

5. Ignorace: Nerozumí nebo nechtějí rozumět?

Můžete se umluvit k smrti a žádné reakce se nedočkáte. Vy mluvíte, svěřujete se mu se svými pocity a on mlčí, neposlouchá vůbec, nebo jen na půl ucha. V úplně nejhorším případě se zvedne a odejde k počítači. Nechápe, jak se pak cítíte? Nebo to chápat nechce? Nebo ho vaše pocity nezajímají? Ani jedno není pravda, muži jednoduše neumí moc komunikovat. Ale podle odborníků se to dá naučit. Tak šup do školy, pánové!